Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Krizmanić, M.- Jesenji valcer

38939Kao i svako drugo životno doba, tako i starost ima svoje blistave i tamne trenutke, ushite i razočaranja, uspone i padove. Mnogo je toga što tek u toj dobi otkrivamo i dobivamo šećući sunčanom stranom starenja.
 
Naša priznata psihologinja Mirjana Krizmanić u ovoj knjizi upućuje ljude starije životne dobi kako da zadovoljno nose svoje godine i svome životu daju smisao te da neovisno o svojoj dobi žive punim plućima, s veseljem i zadovoljstvom. Autorica to ne naziva ni uspješnim ni aktivnim ni pozitivnim starenjem, već smislenim životom koji jednostavno teče svojim tijekom, crpeći kapljice sreće iz svakog trenutka – onog provedenog s djecom, unucima, partnerima, prijateljima, vremena provedenog na poslu, putovanjima, tečajevima stranih jezika, u šetnji... Profesorica Krizmanić pokazat će nam koji su to izvori životnih zadovoljstava i veselja, otkrit će nam zašto je i u starosti vrijedno i dalje iznova otkrivati svijet i ljude, kao i na koji način u ovoj životnoj dobi možemo ubirati plodove svega što smo tijekom života sijali i njegovali. Zahvaljujući tome kvalitetno ćemo proživjeti to novo životno razdoblje.
 
„Jesenji valcer“ knjiga je namijenjena i čitateljima srednje životne dobi kako bi im pomogla da se što bolje pripreme na dio života koji dolazi, ali i mladima kojima će pomoći da grade i njeguju kvalitetne odnose sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, starijim susjedima, prijateljima, znancima, slučajnim prolaznicima…

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00