Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Grisham, J.- Priznanje

155766 3Za svakog nevinog muškarca poslanog u zatvor, jedan krivi ostaje s pogrešne strane rešetaka. On se našao s te strane. Ne razumije kako su policija i tužitelji uhvatili krivog muškarca i nije mu stalo. A kako vrijeme prolazi, shvaća kako pogreška počinjena u početku neće biti ispravljena: organi vlasti čvrsto su uvjereni u svoj slučaj i odlučni pribaviti osudu. Njemu je, s druge strane, laknulo kad je ta osoba proglašena krivom. Nema problema dopustiti da nevina osoba ode u zatvor, čak i da bude pogubljena. 

On je takav čovjek. On je Travis Boyette. Godine 1998., u malom gradiću Sloanu u istočnom Teksasu, oteo je, silovao te zatim zadavio jednu od najpopularnijih lokalnih cura. Njezino je tijelo zakopao tako da ga nitko ne može naći, a zatim zaprepašteno promatrao kako policija i tužitelji hapse te optužuju Dontéa Drumma, lokalnu sportsku zvijezdu, upućujući ga na putovanje zelenom miljom, prema smrtnoj kazni. 

Od toga je prošlo devet godina. Travis je u državi Kanzas upravo uvjetno pušten za neki drugi zločin; Dontéa četiri dana dijele od pogubljenja. Travis ima tumor na mozgu koji se ne može operirati i, prvi put u svom bijednom životu, odluči postupiti ispravno i priznati svoj davni grijeh. No kako će osuđeni kriminalac na samrti uvjeriti odvjetnike, suce i političare da su pogriješili i da se spremaju pogubiti nevinog čovjeka? 

Novi roman produktivnog i nevjerojatno popularnog Johna Grishama dokazuje nam kako je on kao jedan od rijetkih autora koji će ljestvicama prodavanosti i popularnosti vladati u čak – dva stoljeća.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00