Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Quirk M. - Direktiva

DirektivaMože li jedan čovjek razotkriti najčuvaniju tajnu kapitalizma?
Zaboravite pljačke, banke i zlatne poluge: tko u rukama ima direktivu Savezne banke, može zaraditi milijarde. Jedini je problem što do informacija treba stići prije svih.
Mike Ford jednom je nogom u svijetu financija, a drugom u svijetu sitnih prevara. Mislio je da je kriminalnu prošlost ostavio iza sebe, no otkriva da je u krivu. Neposredno prije vjenčanja, od nepoznatih zločinaca počnu stizati prijetnje njegovim najbližima. Da bi ih spasio, mora pristati počiniti najdrskiju, najopasniju pljačku svih vremena, i ukrasti – komad papira.
Na njemu je direktiva Savezne banke koja utječe na sva tržišta. Onaj tko se prije svih dokopa tog papira postat će pravi gospodar financija. Mike Ford možda je i jedina osoba na svijetu koja ima odgovarajuće sposobnosti da se dokopa direktive. Ali spletke tu tek počinju, a naš junak nalazi se u procjepu između pokvarenih agenata, prikrivenih neprijatelja i nepouzdanih prijatelja. Mike Ford morat će prizvati sve svoje vještine da izvuče direktivu – i živu glavu.
Matthew Quirk i u svom se novom romanu iskazuje kao vrhunski majstor trilera u autentičnom okruženju Washingtona.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00