Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Papa Franjo, Bergoglio, J. M. - Ima đavla - kako djeluje, kako ga nadvladati

on Petak, 13 Prosinac 2019. Posted in Noviteti

Papa Franjo, Bergoglio, J. M. - Ima đavla - kako djeluje, kako ga nadvladati

„Đavao postoji i u dvadeset i prvom stoljeću. Zato ne smijemo biti naivni. Moramo naučiti iz evanđelja kako krenuti u borbu protiv njega“. Te riječi, koje je papa Franjo izrekao u homiliji na jutarnjoj misi u kapeli Kuće sv. Marte 11. travnja 2014. u bitnome sadržavaju tri točke od kojih polazi Sveti Otac u svojem razmišljanju o đavlu.

 Ponajprije, zloduh postoji; zatim, đavao djeluje i danas, na početku trećeg tisućljeća; stoga, moramo naučiti kako protiv sila tmine voditi našu  duhovnu borbu.
Ova knjiga sadržava sve tekstove u kojima je papa Franjo govorio o đavlu i njegovom djelovanju u svijetu, od 1999. (kada je bio biskup Buenos Airesa) do danas. Ovo je iznenađujuća antologija, u kojoj sadašnji Papa razmišlja o đavlovom postojanju, ali ponajprije upozorava na njegovo djelovanje u različitim područjima svagdašnjega društvenog i političkog života, prepoznajući ga iza zala koja u svijetu pogađaju siromašne i manje siromašne. To Papu navodi da sa sigurnošću potvrdi nešto što je u medijima odjeknulo kao senzacija: Ima đavla, đavao postoji!
U knjizi se donosi i crkveni nauk, nauk otaca kao i nauk drugih papa o đavlu.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@kniznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00