Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Wojcicki, E. - Kako odgajati uspješne ljude

on Petak, 13 Prosinac 2019. Posted in Noviteti

Wojcicki, E. - Kako odgajati uspješne ljude
Ovo je knjiga korisnih savjeta jedne iskusne majke i nastavnice.
Esther Wojcicki važna je i iznimna osoba, a malo je tko za nju donedavno znao. Desetljećima je radila kao nastavnica u gimnaziji u kalifornijskom gradu Palo Altu.
Ni Palo Alto donedavno nije bio osobito poznat. No, usred područja koje se danas naziva Silicijska dolina, postao je centar najpropulzivnije svjetske industrije, mjesto gdje su stvoreni najslavniji i najtraženiji svjetski proizvodi visoke tehnologije.
A stvorili su ih nadareni mladi ljudi iz tog dijela sjeverne Kalifornije koji su u velikom broju pohađali upravo gimnaziju u Palo Altu i kojima je predavala Esther Wojcicki. Jedan od njezinih učenika bio je i Steve Jobs, tvorac Applea.
Svi su oni bili tako uspješni velikim dijelom zbog inovativnih obrazovnih programa koje je u toj gimnaziji uvodila Esther Wojcicki.
Ali Esther Wojcicki nije se iskazala samo kao nastavnica, možda je njezin najveći uspjeh u odgoju i obrazovanju bilo ono što je postigla u vlastitom domu.
Sve tri njezine kćeri postale su žene s iznimno uspješnim različitim karijerama.
Najstarija kći Susan izvršna je direktorica jedne od najslavnijih internetskih kompanija na svijetu, YouTube. Srednja kći Janet sveučilišna je nastavnica antropologije i stipendistica Fullbrightova fonda, a najmlađa Anne, specijalistica za primjenu tehnologije u zdravstvu, izvršna je direktorica kompanije u sferi visoke tehnologije koja se bavi primjenom genetike.
Bila je u braku sa Sergeyem Brinom, suosnivačem Googlea.
U ovoj knjizi Esther Wojcicki otkriva što roditelji trebaju činiti kako bi odgojili svoju djecu da postanu uspješni ljudi.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@kniznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00