Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

'Divljina' Cheryl Strayed

Divljina naslovnica veliki meki 3D'Ovo nije Pepeljuga u planinarskim čizmicama, nego žena koja dolazi iz mraka, shrvana duševnom boli nakon niza pogrešnih odluka... Obilje pustolovina i likova, od simpatičnih do opasnih, Strayed predstavlja bez lažne sladunjavosti. Njezin je stil besprijekoran, a knjiga impresivna', piše The Seattle Times za knjigu 'Divljina' koja je osvojila čitatelje.

Dvadesetdvogodišnja Cheryl Strayed mislila je da je izgubila sve. Nakon majčine smrti njezina se obitelj rasula, a njezin je brak uskoro propao. Četiri godine kasnije, kad više nije imala što izgubiti, donijela je najvažniju odluku u svom životu. Bez ikakva iskustva i priprema, vođena samo slijepom voljom, propješačit će gotovo 2.000 kilometara Stazom pacifičkih vrhova, od pustinje Mojave preko Kalifornije i Oregona sve do države Washington – i to posve sama. Sjajno napisana, s puno topline i humora, 'DIVLJINA' moćna je ispovijed o strahovima i željama mlade žene koja se bori protiv svih nevolja na mukotrpnom putovanju koje je dovodi do duhovnog ozdravljenja. 

Cheryl Strayed stekla je svjetsku slavu knjigom 'Divljina' (Wild), tim nezaboravnim bestselerom memoarske proze. Osim toga, objavila je zbirku eseja 'Tiny Beautiful Things' i roman 'Torch', izuzetno hvaljen od kritičara, a časopis The Oregonian uvrstio ga je među deset najboljih književnih djela 2006. godine. Objavljuje pripovijetke i eseje u brojnim časopisima i novinama, uključujući New York Times Magazine, The Washington Post Magazine, Vogue, The Rumpus, Self, The Missouri Review i The Sun. Živi sretno u Portlandu sa suprugom i dvoje djece. 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00