Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Noviteti

ĐIKIĆ, I. - E. SLUNJSKI - OBRAZOVANJE SNAGA GENERACIJE "IZVAN OKVIRA"

on Petak, 17 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

ĐIKIĆ, I. - E. SLUNJSKI - OBRAZOVANJE SNAGA GENERACIJE

Knjiga Obrazovanje – snaga generacije „izvan okvira” izuzetno je vrijedan prilog popularizaciji obrazovanja i znanosti i prava znanstvena rasprava jer dubinski analizira i razlaže uzroke i etiologiju društvenih poremećaja nastalih kao posljedice zanemarivanja značaja obrazovanja i znanosti. Ozbiljna je to kritika stanja koju valja kao takvu prihvatiti jer dolazi iz pera dvaju vrhunskih i etabliranih znanstvenika.

FOLLETT, K. - NIKADA

on Petak, 17 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

FOLLETT, K. - NIKADA

Novo nezaobilazno djelo iz pera majstora pripovijedanja Kena Folletta. Nikada je više od trilera, to je akcijski nabijena drama koja se proteže do svih krajeva svijeta.

 
U Africi, u saharskoj pustinji, dva elitna obavještajna agenta tragaju za moćnom grupom terorista krijumčara droge, svakodnevno riskirajući svoje živote, a kada se očajnički zaljube, na kocki će se naći i njihove karijere. Tu je i prelijepa mlada udovica koja se bori protiv trgovaca ljudima dok ilegalno putuje u Europu uz pomoć tajanstvenog muškarca koji možda nije ono što tvrdi da jest.
U Kini, visoki dužnosnik s velikim ambicijama za sebe i svoju zemlju bori se protiv starijih komunističkih sokola u vladi, koji bi Kinu - i njezina bliskog vojnog saveznika, Sjevernu Koreju - mogli odvesti na put bez povratka.

DAHL, R. - TUDUMI

on Petak, 17 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

DAHL, R. - TUDUMI

Od autora Charlieja i tvornice čokolade dolazi zabavan uvod u crni humor za djecu.

Gospodin Tudum je opak i smrdljiv starac koji uvijek ima komadiće kukuruznih pahuljica i sardina u bradi.
Gospođa Tudum podla je spletkarica i vječito smišlja koju će sljedeću psinu prirediti mužu.
Tudumi su tako grozni i zli da čak drže majmuna Mutlibuca i njegovu obitelj zarobljene u svojemu vrtu.
Ali ne još zadugo! Majmuni planiraju nasamariti užasne Tudume, pobjeći im i tako zauvijek stati na rep tom jezivom paru!

FENWICK, A. - CRVENE ZASTAVICE, ZELENE ZASTAVICE

on Petak, 17 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

FENWICK, A. - CRVENE ZASTAVICE, ZELENE ZASTAVICE

Postoji li (nedefinirani) odnos iz kojega ne možete izaći? Poželite li da možete uočiti toksična prijateljstva izdaleka? Ili možda osjećate da teško postavljate granice?

Ovaj zdravorazumski vodič za razlikovanje toksičnih i pozitivnih ponašanja kod vaših prijatelja, članova obitelji, ljubavnih partnera i kolega pomoći će vam u dekodiranju najsloženijih situacija i okončavanju nepotrebnih drama.
Od simpatija koje vas izluđuju i napasnih roditelja do šefova koji preuzimaju zasluge za vaš rad, knjiga Crvene zastavice, zelene zastavice preobrazit će način na koji tumačite i rješavate svaku situaciju.

LILJESTRAND, J. - AKO SVE I NESTANE

on Utorak, 07 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

LILJESTRAND, J. - AKO SVE I NESTANE

Prvi na hrvatski prevedeni roman cijenjenog švedskog novinara i pisca Jensa Liljestranda bavi se trenutkom u kojem je svijet na samome rubu klimatske katastrofe. Švedska je kritika usporedila ovaj roman s Cestom Cormaca McCarthyja te romanima Jonathana Franzena. Divlji požari uzrokovani klimatskim promjenama haraju švedskim šumama, no životi teku dalje: brakovi se raspadaju, tinejdžeri se zaljubljuju, djeca prkose roditeljima, identiteti se rascjepljuju. Didrik, medijski konzultant, u maniri superjunaka pokušava spasiti svoju obitelj suočenu s požarom, no njegova nastojanja otkrivaju nesposobna muškarca željna medijske pažnje. Melissa, influenserica, niječe klimatsku katastrofu i nastoji nastaviti živjeti kao i dosad, filtrirajući fotografije.

ZRILIĆ, S. i dr. - NEPOŽELJNA PONAŠANJA DJECE

on Utorak, 07 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

ZRILIĆ, S. i dr. - NEPOŽELJNA PONAŠANJA DJECE

U današnje vrijeme puno razmišljamo o djeci, učenicima s posebnim potrebama u vrtićima i školama, o ulozi odgojitelja i učitelja u radu s njima. Tu su i razmišljanja o ulozi roditelja u vrtiću i školi. A rijetka su istraživanja koja obuhvaćaju nepoželjna i neprimjerena ponašanja djece u mlađoj dobi i kasnije u školama. Ovaj rad bavi se tim pitanjimai nudi odgovore na njih…

PEREGRIN,S. - UMIJEĆE PRIPOVIJEDANJA

on Utorak, 07 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

PEREGRIN,S. - UMIJEĆE PRIPOVIJEDANJA

Priručnik "Umijeće pripovijedanja" sveobuhvatan je pregled teorije i prakse pripovijedanja. Ljudi su bića koja neprestano stvaraju priče i zauzvrat pričama stvaraju sebe. Dijeljenje dobrih priča jednako je važno u suvremenom svijetu kao što je bilo i tisućama godina prije. Pripovijedamo jer drukčije ne možemo, jer nam je to u genima i kulturi, naša nasušna potreba. S pomoću priča povezujemo se, razumijemo, surađujemo u izgradnji zajednica i društva.

VIŠNIĆ-JEVTIĆ, A.- PEDAGOGIJA RANOG PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

on Utorak, 07 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

VIŠNIĆ-JEVTIĆ, A.- PEDAGOGIJA RANOG PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Sveučilišni udžbenik Pedagogija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na najbolji način povezuje teoriju i praksu, prati trendove i znastvene i stručne spoznaje iz područja pedagogije i ranog predškolskog obrazovanja.

 
Udžbenik je namijenjen prvenstveno studentima, ali je i koristan priručnik svim odgajateljima, odnosno svima koji u tom području žele biti bolji i bolje razumjeti potrebe i mogućnosti djece rane i predškolske dobi.
 
Adrijana Višnjić Jevtić docentica je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalno bavljenje ranim i predškolskim odgojem započela je kao odgojiteljica u dječjem vrtiću. Područja znanstvenog interesa su joj pedagogija ranog djetinjstva, profesionalni razvoj odgojitelja te suradnja obitelji i odgojno-obrazovnih ustanova. Mentorica je pri izradi završnih, diplomskih i doktorskih radova.

TUCKER, K.A. - VATRENI ZOV DIVLJINE

on Utorak, 07 Svibanj 2024. Posted in Noviteti

TUCKER, K.A. - VATRENI ZOV DIVLJINE

Veterinarka Marie Lehr itekako dobro zna kako izgleda neuzvraćena ljubav. Godinama je čeznula za svojim najboljim prijateljem, aljaškim pilotom Jonom, no na koncu je završila kao gošća na njegovu vjenčanju s privlačnom i dragom Kanađankom Callom.

Pomirena s tim da je Jonah pronašao sreću, i ona poželi pronaći svoju.
Upozna Tylera Bradyja, novopridošlog natjecatelja na utrkama pasa i pomisli da je napokon pronašla nekoga tko je u njoj zapalio iskru. Ali on joj vrlo jasno da do znanja kako između njih ne može biti ičeg više od prijateljstva. Njegovo srce pripada drugoj; tako je bilo i tako će i biti.

DREHLE, D. - KNJIGA O CHARLIEJU

on Srijeda, 28 Veljača 2024. Posted in Noviteti

DREHLE, D. - KNJIGA O CHARLIEJU

Odlučio sam svojoj djeci napisati knjigu koja će im otkriti tajne života usred oluje. Kad sam shvatio da je to moja dužnost kao njihova oca, postao sam spreman otići na kraj svijeta u potrazi za istinskom pričom. No kad sam jednoga užarenog kolovoškog jutra podigao pogled s kolnog prilaza našoj kući i spazio čovjeka s druge strane ceste, znao sam da to neće biti potrebno jer taj čovjek – jest moja priča. U ovoj je zanimljivoj i pitko napisanoj knjizi, koja se može čitati i kao roman i kao biografija, ispripovijedana je životna priča Charlieja Whitea, liječnika anesteziologa koji je poživio 109 godina. Rodio se 1905. i svjedočio je golemim civilizacijskim i društvenim promjenama.

[12 3 4 5  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00