Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Što i kako jedemo

m 80444Knjiga složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja čitateljstvu predstavlja slikovito, jednostavno i zabavno. Govori o rizicima kontaminacije namirnica od karcinogenih tvari, o rizicima novih tehnologija i posebno o rizicima krivotvorenja namirnica.

Kod izbora namirnica često analizira ljudsku psihologiju, navodeći da čovjek relativno lako prihvaća rizik od ulaska u automobil i avion, ali nikako ne prihvaća rizik od onoga što se nalazi u tanjuru. Ovo je prije svega edukativno štivo koje bi trebao pročitati svatko koga zanima što i kako jede i kave će posljedice biti po njegovo zdravlje.

Dr. sc. Ignac Kulier jedan je od vodećih autoriteta u području prehrane. Do sada je objavio 17 knjiga na temu hrane, prehrane i zdravlja. Ova knjiga nudi odgovore toliko potrebne danas, kad ne znamo čemu vjerovati po pitanju hrane. Autor odgovara na brojna pitanja što se događa s hranom oko nas i što sve nalazi put do naših trpeza. Iznosi gole činjenice i manirom istraživača analizira pojave, njihove uzroke i posljedice.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00