Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Myss,C. Arhetipovi

proizv9194U knjizi "Arhetipovi: Tko ste vi?" autorica Caroline Myss istražuje svijet arhetipova koji već više od dvadeset pet godina čini područje njezinog istraživanja. Arhetipovi su univerzalni obrasci ponašanja koji mogu, nakon što ih čovjek prepozna, pomoći da bolje razumije sebe i svoje mjesto u svijetu. Ukratko, poznavanjem vlastitih arhetipova može se preobraziti život. 
Myss piše o deset osnovnih arhetipova koji su se pojavili u današnjem društvu: njegovatelj, umjetnik/stvaratelj, ljubitelj mode, intelektualac, buntovnik, kraljica/direktor, odvjetnik, vizionar, sportaš i duhovni tragatelj. U svakom poglavlju opisuje svaki pojedini arhetip i njegovu evoluciju. Zatim detaljno opisuje jedinstvene značajke, svojstvene milosti, životne izazove i ostale činjenice koje će čitatelju pomoći shvatiti pripadaju li nekima od tih obitelji arhetipova. Myss također nudi naputke i praktične savjete o tome kako u potpunosti iskoristiti svoje arhetipove. 
Znanje o tome koji nas arhetipovi najbolje opisuju je tek početak. Pomoću tog znanja može se na osviješteni način donositi odluke na svakom području života, od posla do ljudskih odnosa, te izbjeći uobičajene zamke pojedinog tipa osobnosti i iskoristiti njegove snage. Konačni rezultat je  sretnije i izvornije "ja".

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00