Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Pink, Daniel h.- Poriv

m 92468Danas, ako ne radite kreativan, konceptualni posao, nećete još dugo raditi ono čime se bavite – tvrdi Daniel H. Pink, trenutno jedan od najutjecajnijih psihologa u svijetu biznisa i autor bestselera koji preispituju uvriježena pravila poslovanja i upućuju na nova rješenja. Menadžment je zastarjela tehnologija tvrdi Pink, jer ljudi ne rade samo zbog novca i sigurnosti, već je rad prirođen čovjeku koliko i igra i odmor.

U knjizi Poriv (Drive) ruši dosadašnju vladavinu „mrkve i batine“ u suvremenom poslovanju te nudi nova rješenja za višu učinkovitost. Na temelju istraživanja psihologije ponašanja u posljednjih 50 godina, zaključuje da su izvrsnost, autonomija i svrha nova tri uporišta motivacije, što otvara neslućene mogućnosti produktivnosti i učinkovitosti. Pink je zabavan autor koji barata univerzalno poznatim primjerima, pa kod njega Sawyerov učinak posao pretvara u igru, a do izvrsnosti se stiže Zlatokosinim zadacima.

Predugo traje raskorak između onoga što znanost zna i onoga što poslovni svijet primjenjuje, kaže Pink, svrha je ove knjige premostiti taj jaz.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00