Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Brown, M.- Alkemija srca

m 98683Uzrok svega što se događa u našem životu nije izvan nas ili u postupcima drugih, nego u svakome od nas.  
Tijekom našeg djetinjstva roditelji ili staratelji utiskuju u nas svoje emocionalno stanje koje prekriva bit onoga što jesmo, tako da učimo ponašati se poput njih, umjesto da sazrijevamo kako bismo postali mi sami. I upravo to može ispraviti naše srce. Ono je naš most prema vibracijskoj dimenziji stvarnosti koju doživljavamo kao svijest.
 
Alkemija srca omogućava nam da osjetimo život – da budemo prisutni u svakom trenutku, potpuno budni i uistinu iskusimo stvarnost. Pruža nam priliku da aktivno, odgovorno i kreativno sudjelujemo u vlastitom životu, a ne da živimo kao žrtve kojima se život »jednostavno događa«.
 
Južnoafrikanac Michael Brown živio je, kako sam kaže, »blaženo nesvjesnim životom«, radeći kao glazbeni novinar, televizijski scenarist, kolumnist i urednik u časopisu, a onda je 1987. godine obolio od Hortonova sindroma, bolnog neurološkog stanja. Nakon mučnih pokušaja službene medicine i alternativnih terapija, Michael se upustio u odiseju koja ga je dovela do svjesnosti sadašnjeg trenutka – povišene svijesti koja teče paralelno s našim uobičajenim svjetovnim iskustvom.
Kako je postajao sve svjesniji, Michaelova se bolest povukla. To ga je navelo da zacrta metodički put u svjesnost sadašnjeg trenutka, koji se zove Proces prisutnosti.
 
Knjiga Proces prisutnosti omogućila je svima da rade na tom procesu. Sada s Alkemijom srca Brown ide korak dalje, olakšavajući nam postizanje svjesnosti sadašnjeg trenutka kroz emocionalnu integraciju.

 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00