Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Coelho, P. - Preljub

 

preljubLinda je žena u tridesetima. U očima drugih njezin je život savršen: živi i radi kao novinarka u Ženevi, u sretnom je braku, ima uspješnog i brižnog supruga i divnu djecu. Naizgled joj je život pružio sve što se poželjeti može, ali unatoč tome ona je nesretna i izgubljena te se iz dana u dan bori s osjećajima apatije i ravnodušnosti.
No sve mijenja slučajan susret s Jacobom, bivšom mladenačkom ljubavi, danas uspješnim političarom. Tijekom intervjua koji vodi s njim, Linda shvaća da je uspio u njoj probuditi osjećaj odavno potisnut, posve zaboravljen: strast. I ona čini sve da ostvari tu nemoguću ljubav i suočava se s odlukom koja joj može potpuno promijeniti život – treba li strast tražiti u životu koji imamo ili u onom koji zamišljamo?

Preljub propituje nejasne granice između ljubavi i zaljubljenosti, avanture i samouništenja. I ovaj roman, kao i ostala djela Paula Coelha, temom i životnim situacijama koje problematizira dodirnut će živote milijuna ljudi, obratiti se svima onima koji su se našli na životnim prekretnicama i zapitali se: »Jesam li ovako zamišljao svoj život?«

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00