Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Doračić T, Togonal M. - Analiza 555 zadataka iz hrvatskoga jezika na državnkoj maturi

analizaPriručnik za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika namijenjen je učenicima gimnazija i strukovnih škola koji se pripremaju za državnu maturu - za višu i osnovnu razinu.
Njegova je osobitost u tome što autorice analiziraju jezična pitanja s dosadašnjih državnih matura, ojašnjavaju odgovore i oblikuju nova pitanja kojima učenik ponavlja jezične pojmove i sadržaje.
Priručnik ima pet cjelina: Pravopis usklađen s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje), Fonetika i fonologija, Morfologija, Sintaksa i Leksikologija. Ukupno je 555 pitanja koja obuhvaćaju pojmove i sadržaje koje je, prema Ispitnom katalogu iz Hrvatskoga jezika, potrebno znati za državnu maturu.
U priručniku je i kôd za pristup mrežnoj stranici (www.hrvatski.alfa.hr) na kojoj se nalazi e-knjiga Pregled povijesti književnosti (pregled književnopovijesnih razdoblja, pisaca i njihvoih djela: od književnosti starih naroda do postmodernizma) s kratkim filmovima i kvizovima za provjeru znanja. Rješavajući kvizove, učenik odmah dobiva povratnu informaciju o točnosti svojih odgovora, a kratki filmovi omogućuju mu lakše usvajanje književnopovijestnih sadržaja.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00