Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Mandarić B. V., Razum R. - VAžnost odgoja u današnjem svijetu

vaznost"Važnost odgoja u današnjem svijetu. Doprinos vjeronauka odgojnom djelovanju škole" naslov je knjige autorica Blaženke Valentine Mandarić i Ružice Razum, objavljene u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Glasa Koncila.

U knjizi se autorice ozbiljno i argumentirano suočavaju s važnim temama koje se odnose na neke poteškoće i izazove suvremenog odgoja te na doprinos vjeronaučne nastave odgojnomu djelovanju škole. Pritom obrađuju važna pitanja iz područja odgoja te iz područja religijskopedagoške i katehetske stvarnosti, o kojima valja voditi računa želi li se tražiti i pronalaziti odgovore na temeljne odgojne dileme i probleme suvremenog čovjeka i suvremenog društva.

 

Podijeljena je u dva dijela. Prvi dio, pod naslovom "Odgoj, društvo, religija", u pet poglavlja s različitih aspekata promišlja o suvremenom odgoju. U drugom dijelu, naslovljenu "Doprinos vjeronauka odgojnom djelovanju škole", u sedam poglavlja se stavlja naglasak na vjeronauk te njegov doprinosu odgojnomu djelovanju suvremene škole.

Knjiga je namijenjena studentima – budućim učiteljima i nastavnicima, osobito vjeroučiteljima, odgojiteljima u predškolskim ustanovama, roditeljima te svima onima koji žele jasnije razumjeti te zrelo i odgovorno preuzeti vlastitu odgajateljsku odgovornost. (vp)

 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00