Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Obranović, M.- Hladno prešana ulja

1195972860 UljaMUlja su ponovo u modi! Jedite masno – jedite zdravo, preporučuju nutricionisti. Tajna je, naravno u ravnoteži i kvalitetnim hladno prešanim, nerafiniranim uljima u kojima su očuvana ljekovita svojstva. No istodobno, tržište je preplavilo i mnoštvo često neprovjerenih i nepouzdanih podataka.

Ova knjiga donosi znanstveno potvrđene informacije o dvadesetak najljekovitijih ulja na svijetu, od onih poznatih i udomaćenih poput maslinovog, sezamovog, suncokretovog i sve popularnijeg kokosovog i konopljinog ulja, do egzotičnih i rijetkih ulja poput ulja koštica marelica, sacha incha ulja, ulja noćurka i boražine, ulja crnog kima, podlanka i sibirskog cedra da spomenemo samo neka od njih. Naučite odabrati pravo ulje za sebe, bilo da se radi o prehrani ili kozmetici.

Iz ovog praktičnog priručnika saznajte:  zašto su nam ulja potrebna i korisna, koje su dobrobiti hladno prešanih ulja, karakteristike i nutritivni sastav više od dvadeset ulja, praktične savjete i recepte za upotrebu u kuhinji, raznovrsne recepte za učinkovite prirodne kozmetičke pripravke

 

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00