Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Sinkronicitet

m_48182U SINKRONICITETU  psihoterapeut David Richo propituje kako smislene podudarnosti djeluju na gotovo svim područjima svakodnevnog života -  odnosi  s drugim ljudima, naš kreativni svijet, posao, emotivni život. Pokazuje nam da se smislene podudarnosti i iznenađujuće poveznice događaju svakodnevno, ali ih često previđamo i ne cijenimo to što nas one mogu voditi, upozoriti i usmjeriti na našem životnom putu. Taj je sinkronicitet potreban da nas potakne na promjene i buđenja koja smo spremni iskusiti - usmjeravamo pozornost prema svojoj sudbini i svjesno je prihvaćamo, umjesto da joj se opiremo.

Autor nam otkriva 'tri milosti' koje u sebi imamo i koje same po sebi predstavljaju moći samoiscjeljivanja: unutarnji liječnik, unutarnji psiholog i unutarnji svećenik. Uz milosti i snove, intuiciju, maštu i kreativnost možemo, razumijevajući dinamiku životnih događanja živjeti ispunjen i smislen život u skladu s vlastitim potrebama i željama.

Naučimo kako svaki naš životni izbor može biti neočekivano čudo na našem životnom putu.

David Richo cijenjeni je psihoterapeut, pisac, učitelj i voditelj radionica čiji rad naglašava dobrobit promišljanja i meditacije potičući osobni rast i emocionalno dobrostanje. Svojim pristupom povezuje rad C. G. Junga, transpersonalnu psihologiju i mitologiju.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00