Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Odrastati kao Bin Laden

m_56889Knjiga Odrastati kao bin Laden oporo je i šokantno svjedočenje Osamine prve i najutjecajnije žene Najwe i njihova zajedničkog sina Omara o prilikama kakve su vladale u obitelji terorista koji je svojim zločinima uzdrmao i promijenio suvremeni svijet. Knjiga je jedino autentično, izravno svjedočanstvo, ikad napisano, o privatnom životu bin Ladenovih.
Dok je živ, Osamin sin Omar bin Laden pamtit će kako se tata s njima „igrao" preživljavanja u pustinji, bez ijedne kapi vode. Pamtit će kako se nije smio smijati da mu se vide očnjaci. Samo smješkati. Pamtit će i svojeg malog prijatelja kojeg je tatin kolega, a aktualni šef Al Qaide, hladnokrvno ustrijelio metkom u čelo. Pamtit će kako ih je otac velikodušno useljavao u goleme kuće bez ičega, kako im je bilo zabranjeno korištenje hladnjaka i klima-uredaja. I lijekova protiv astme. Pamtit će i tatinu sreću kad je svoju obitelj doselio u pećinu.
Pamtit će i kako je bježao preko bodljikave žice kako bi kupio slatkiše i gazirani sok. Sjećat će se i svoje mlade braće kako se veselo igraju, nesvjesni gdje su i tko su, i kako je tata Osama bio slab na svoju prvu kćer, kako se znao s njom valjati po podu, pa čak i smijati.
Pamtit će i dan kad je njegov otac, Osama bin Laden, tražio od njega, svojeg četvrtog djeteta, svoje krvi - da svoje ime stavi na listu bombaša samoubojica.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00