Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Ranjena žena

m_58030Odnos s ocem ispunjen ljubavlju i povjerenjem za mnoge je žene tek nedostižan ideal. Otac je prva muška figura u životu žene i o njemu ovisi njen budući razvoj, ali taj je odnos često bolan i težak. Mnoge „ranjene" žene čitavog života pokušavaju popuniti prazninu nepotpunog odnosa s ocem. Bore se s nedostatkom samopouzdanja, usamljenošću, strahom od odbacivanja, rade poslove koji ih ne ispunjavaju i održavaju odnose s pogrešnim partnerima. Pune su suza i bijesa.

Dr. Linda Schierse Leonard smatra da otac koji je i sam ranjen nije u stanju kćeri pružiti ljubav i podršku. Govori i o vlastitom teškom odnosu s ocem i u tome je dirljivo i bolno iskrena. Navodeći i primjere iz svoje prakse, te iz bajki, mitova, antičkih drama i filmova, utire put prema psihološkoj preobrazbi, oprostu, ponovnom prihvaćanju oca i pretvaranju patnje u kreativnu energiju.

Dr. Schierse Leonard svjetski je poznata autorica, predavačica i voditeljica radionica. Jungijanska je analitičarka, obrazovana u Zürichu. Njezina uspješnica Ranjena žena prevedena je na 15 jezika.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00