Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Hekatina škola

hekatPrije tri godine Sophie Mercer otkrila je da je vještica. Njezina mama je obična žena: podržava je i pomaže joj koliko može, a sa Sophieinim ocem – tajnovitim europskim vješcem – savjetuje se samo kad mora.
No kad Sophie privuče previše pažnje zbog čarolije na maturalnoj večeri, otac je taj koji je kažnjava. Šalje je u Hekatinu školu – osamljeni popravni dom za neposlušne prodigiume, odnosno vještice, vile i metamorfe.
Već prvog dana među čudnovatim vršnjacima Sophie stječe tri moćne neprijateljice koje izgledaju kao manekenke, zaljubljuje se u prezgodnog vješca, susreće duha i dobiva novu cimericu – jedinu vampiricu i najomraženiju osobu u školi. Ubrzo saznaje da učenike vreba tajanstveni napadač, a glavna osumnjičena je upravo njezina jedina prijateljica.
Oko Sophie počinju se vrtjeti tajne od kojih se ledi krv u žilama, a ona sama mora se suočiti s najvećom prijetnjom: drevnim tajnim društvom koje želi uništiti sve prodigiume, a pogotovo nju.
Prvi dio fantastične trilogije o šesnaestogodišnjoj Sophie Mercer i njezinim doživljajima u Hekatinoj školi – popravnom domu za vještice, vile i metamorfe.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00