Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

bijeg

bijeg_delinskyJeste li se ikada probudili obliveni hladnim znojem, razmišljajući o tome da ste zapeli u životu kakav ne želite? Jeste li ikad pomislili da biste mogli nestati - napustiti obitelj, prijatelje, čak i bračnog partnera - okrenuti leđa svemu što vam je poznato i početi iznova? ... Možda i o povratku bivšem ljubavniku...?

Emily Aulenbach ima trideset i dvije godine, odvjetnica, udana je za odvjetnika, živi i radi na Manhattanu. Idealistkinja, nekoć je sanjarila o zastupanju žrtava korporacijskog zlostavljanja, ali svoje dane provodi u sobičku gdje telefonski razgovara sa žrtvama pokvarene flaširane vode - i na strani je proizvođača.
No, nije riječ samo o poslu. Riječ je o njezinoj sestri, prijateljima, čak i o suprugu Jamesu s kojim ne uspijeva uspostaviti vezu kao nekada. Jednostavno nije previše u vezi sa svojim životom općenito, uz izuzetak triju stvari - nejzina kompjutora, BlackBerryja i ručnog sata.

Postupajući nagonski, Emily jednog dana ranije odlazi s posla, vraća se kući, pakira putnu torbu i kreće. Grabeći prema budućnosti i slijedeći svoj instinkt umjesto um, što joj nije nimalo svojstveno, zaputi se na sjever prema gradiću u New Hampshireu koji se ugnijezdio u planinama. Poznaje taj gradić. Tijekom studiranja ondje je provela ljeto u kolibi uz rijeku. Ako bi napravila zemljovid zaokreta što ih je učinila u svojem životu, ovo bi bilo mjesto gdje je prvi put pogrešno skrenula.
Bez obzira na to koliko se povratak doima bolnim, zna da baš tu mora početi ako želi dovesti u red svoj život.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00