Trendovi u prehrani
Cilj ove knjige je na sustavan način prikazati aktualne teme iz područja nutricionizma koje su predmet interesa široke populacije, te kod čitatelja stvoriti podlogu za kritičko promišljanje o trendovima u prehrani. Kroz jedanaest poglavlja korištenjem relevantne znanstvene literature obrađuju se sljedeće teme: Povijesni razvoj prehrane i znanosti o prehrani, Odabir hrane i suvremena prehrana, Označavanje hrane i pružanje informacija o hrani, Funkcionalna hrana, GMO i hrana, Ekološka hrana, Sigurnost hrane, Mediteranska prehrana, Vegetarijanska prehrana, Makrobiotička prehrana te Prehrana i religija.
Velik izazov se postavlja i pred ugostitelje koji bi trebali rastući interes javnosti za nutricionizam prenijeti i u svoje poslovno okruženje, koristeći priliku da postojeću kvalitetu ponude podignu na višu razinu. Budući da knjiga daje prikaz mogućnosti implementacije aktualnih trendova i u ugostiteljstvo može poslužiti kao dobrodošla pomoć u tim nastojanjima.
Knjiga je pisana s namjerom da osim studentima, bude prihvatljiva i svim strukama koje se bave hranom i prehranom, kao što su: nutricionisti, liječnici, prehrambeni tehnolozi, sanitarni inženjeri, djelatnici u ugostiteljstvu i turizmu, ali i svakom potrošaču koji je zainteresiran za hranu i prehranu.
Knjigu su recenzirali: prof.dr.sc. Milena L. Mandić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Vesna Lelas, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i prof.dr. sc. Borislav Šimundić, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Sveučilišta u Rijeci.