Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

JAKO GLASNO I NEVJEROJATNO BLIZU

153237_2Dvije godine nakon što mu je otac poginuo u napadu na njujorške blizance, 11. rujna, devetogodišnji Oskar Schell u plavoj vazi u ormaru otkriva ključ. Oskar je siguran da je ključ pripadao njegovu voljenom ocu. No, u koju od 162 milijuna brava u gradu New Yorku pristaje taj komadić metala?

Tako počinje misija koja je Oskara, amaterskog izumitelja, dizajnera nakita, astrofizičara, glazbenika i pacifista, dječaka nezaustavljive znatiželje, nevjerojatno pronicava uma i bujne mašte, odvela uzduž i poprijeko najzanimljivijeg grada na svijetu i uvela u kaotične živote njegovih prijatelja, rođaka, pa i potpunih neznanaca. U svojoj će pustolovini Oskarove čizme još više otežati, zaradit će nekoliko ožiljaka i približiti se srcu obiteljske tajne koja se proteže gotovo pola stoljeća u prošlost. No, hoće li ga to približiti ili udaljiti od izgubljenog oca?

Jonathan Safran Foer oduševio je čitatelje diljem svijeta poetičnošću, senzibilitetom, ali i iznimnom originalnošću. Njegov roman Sve je rasvijetljeno osvojio je brojne nagrade, njegovo publicističko djelo Jesti životinje koje opisuje okrutnosti u industriji mesa nikoga nije ostavilo ravnodušnim, dok je prema romanu Jako glasno i nevjerojatno blizu, nominiranom za prestižnu nagradu IMPAC Dublin, Stephen Daldry snimio istoimeni filmski hit, nominiran za dva Oscara.

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info@knjiznica-ilok.hr - nabava@knjiznica-ilok.hr
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00