Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu.
"Knjiga o kavi" putovanje je u aromatičan svijet kave i istraživanje porijekla ovog napitaka bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana. U knjizi ćete saznati gdje se proizvode najbolje vrste, otkriti razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso.