Je li zaista bolje jesti organsku hranu? Da li način na koji uzgajamo pšenicu ili meso uistinu utječe na okoliš, pa time posredno i na naše – zdravlje?
Većina nas do sada je postala svjesna opasnosti koje prijete svijetu hrane, pa tako posredno i nama. Mnoge knjige su nas upozorile na opasnosti poput upotrebe genetski modificiranih proizvoda i industrijskih farmi. Sada je vrijeme za rješenja, a knjiga koja je pred vama pokazuje kako je u potpunosti dorasla tom izazovu. Karizmatični vođa takozvanog slow food pokreta, Carlo Petrini otkrit će nam na koje sve načine možemo povratiti kontrolu nad onim što jedemo.Tri središnja načela takozvanog slow food plana su: hrana mora biti proizvedena prema načelima koji su u skladu s očuvanjem okoliša, one koji proizvode hranu mora se pravedno tretirati te hrana mora biti ukusna i zdrava. Naglašavajući upotrebu prirodnih, zdravih i organskih namirnica, Carlo Petrini objasnit će nam kako očuvati prirodnu bioraznolikost i zaštititi agrikulturalnu prasku u nestajanju, kojoj prijeti masovni konzumerizam, implementirajući kulinarske tradicije koje koriste različite regije diljem svijeta. Primjenjujući njegove savjete napokon možemo početi uvesti nov i bolji režim prehrane koji će ne samo povoljno utjecati na naše zdravlje i izgled, već i na svijet koji nas okružuje.
Novi gastronomski bestseler biblioteka Facta hrvatskim čitateljima ponosno predstavlja u prijevodu Anđelije Klarić Šlogar i uz naslovnu ilustraciju Jelene Radmanović.