Je li zaista bolje jesti organsku hranu? Da li način na koji uzgajamo pšenicu ili meso uistinu utječe na okoliš, pa time posredno i na naše – zdravlje?
Tri središnja načela takozvanog slow food plana su: hrana mora biti proizvedena prema načelima koji su u skladu s očuvanjem okoliša, one koji proizvode hranu mora se pravedno tretirati te hrana mora biti ukusna i zdrava. Naglašavajući upotrebu prirodnih, zdravih i organskih namirnica, Carlo Petrini objasnit će nam kako očuvati prirodnu bioraznolikost i zaštititi agrikulturalnu prasku u nestajanju, kojoj prijeti masovni konzumerizam, implementirajući kulinarske tradicije koje koriste različite regije diljem svijeta. Primjenjujući njegove savjete napokon možemo početi uvesti nov i bolji režim prehrane koji će ne samo povoljno utjecati na naše zdravlje i izgled, već i na svijet koji nas okružuje.
Novi gastronomski bestseler biblioteka Facta hrvatskim čitateljima ponosno predstavlja u prijevodu Anđelije Klarić Šlogar i uz naslovnu ilustraciju Jelene Radmanović.