Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Novosti

Radionica - Majčin dan

on Utorak, 05 Svibanj 2020. Posted in Novosti

Radionica - Majčin dan

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

Ove godine obilježava se 10.svibnja, zato igrajte se s nama i iznenadite svoje majke s javnim čestitkama.
Napišite svojoj majci pjesmicu, izradite joj čestitku, napišite sastav o tome što najviše volite kod svoje majke ili joj nacrtajte njezino najdraže cvijeće.
Budite kreativni i maštoviti!
Svoje radove fotografirajte te nam ih pošaljite do 10.svibnja na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a mi ćemo ih objaviti na web i facebook stranici Gradske knjižnice.

"Obično se sve druge riječi pojavljuju u dvoje ili troje, čak ih ima na desetke i stotine primjera. Mnogo je ruža, zvijezda, zalazaka, sunca, leptira, braća i sestara, tetaka i bratića, ali je na cijelom svijetu samo jedna majka", Kate Douglas Wiggin

Obavijest za korisnike

on Petak, 24 Travanj 2020. Posted in Novosti

Obavještavamo članove i korisnike Gradske knjižnice i čitaonice Ilok da će knjižnica za rad s korisnicima biti otvorena od 27. travnja 2020. (ponedjeljak) i nastavlja raditi u uredovno radno vrijeme odnosno ponedjeljak i utorak od 12.00-19.30 i srijeda, četvrtak i petak od 7.30-15,00 sati. Knjige se mogu vraćati i posuđivati (4 knjižnične jedinice po članu).
Dječji kutak (igraonica) i korištenje interneta ostaju zatvorene do daljnjega.
Radujemo se ponovnom susretu i suradnji.
Vaši knjižničari.

Književnici o knjizi i čitanju

on Četvrtak, 23 Travanj 2020. Posted in Novosti

Književnici o knjizi i čitanju

Knjige nam otvaraju svijet koji ponekad život ne može otkriti, mogu nas poticati na potragu za novim znanjima i otkrivati nove pristupe starim znanjima.
Knjige su zaista naši najbolji prijatelji . Za njima uvijek možemo posegnuti ,otvaraju nam vidike i oduševljavaju nas.
Baš zato ih toliko i volimo.
Donosimo nekoliko citata poznatih književnika o knjizi i čitanju koji su nas svojim djelima razveselili , utješili i naučili nešto i o nama samima.

"Knjiga nije hrana, ali je poslastica."
Tin Ujević

"Čitaj da bi živio."
Gustave Flaubert

"Čovjek čita da bi postavljao pitanja."
Franz Kafka

"Ako nas knjiga koju čitamo ne probudi udarcem u glavu, zašto je čitamo? Trebamo knjige koje nas pogađaju poput katastrofe, koje nas dubok rastužuju, poput smrti nakoga koga smo voljeli više od samih sebe, poput izgona u šumu daleko od svih, poput samoubistva. Knjiga mora biti sjekira za zaleđeno more u nama."
Franz Kafka

"Knjiga nije predmet. Ona je čarolija. Dobre knjige moraju putovati iz ruke u ruku. Na tom putu uvijek se nešto zanimljivio dogodi s ljudima i knjigama. Prepoznavanje,ljubav ili mržnja,razumijevanje,otkrivanje novoga i nepoznatoga, a katkada i staroga i poznatoga."
Melita Rundek

"Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju"
Herman Hesse

"Znači čitati znači imati ključ koji otvara sva vrata. Voljeti čitati znači otključavati uvijek nova vrata koje vode prema znanju, dobroti i samopouzdanju."
Željka Horvat- Vukelja

"Knjiga je u cijelosti put od zla k dobrome, od krivice k pravdi, od pogrešnoga k istinitome, od noći ka danu."
Victor Hugo

"Druženje s književnošću je avantura koju ništa drugo ne može zamijeniti. Čitanje je putovanje nečijom dušom za koju,divnim čudom, otkrivate da je vaša."
Tito Bilopavlović

"Ljudi u knjigama uvijek gledaju onu stranu koja održava njihov vlastiti život."
Marguerite Yourcenar

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@kniznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00