Dobrodošli na službenu internet stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Novosti

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. - Dan hrvatskih knjižnica

on Četvrtak, 11 Studeni 2021. Posted in Novosti

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. - Dan hrvatskih knjižnica

TKO JE PISAC? - pogodi pisca i osvoji besplatnu godišnju članarinu.

 Navedite autora pjesme koja započinje rečenicom -
"Dugo u noć, u zimsku gluhu noć
 moja mati bijelo platno tka.
 Njen pognut lik i prosjede njene kose
 Odavna je već zališe suzama.”
Igramo se putem telefona, kada pročitate objavljeni dio iz knjige vaš je zadatak nazvati nas na broj 590-041 i pogoditi pisca. Najbrži korisnik sa točnim odgovorom osvaja besplatnu godišnju članarinu.
Sretno svima 🥰

Hrvatski autori u Godini čitanja - izložba Dragutin Tadijanović

on Utorak, 02 Studeni 2021. Posted in Novosti

Hrvatski autori u Godini čitanja - izložba Dragutin Tadijanović

U spomen na Dragutina Tadijanovića

"Sav moj život je u mojim pjesmama.
Dok one žive, živjet ću i ja."
Dragutin Tadijanović, poznat i po pseudonimu Margan Tadeon (Rastušje, kod Sl. Broda, 4. studenoga 1905. - Zagreb, 27. lipnja 2007.), bio je hrvatski pjesnik, ravnatelj Instituta za književnost JAZU-a, predsjednik Društva književnika Hrvatske.
Tijekom svoje bogate književne karijere objavio je preko 500 pjesama, dvadesetak zbirki te izdanja sabranih i vlastitih djela.
Njegove pjesme prevedene su na dvadesetak jezika. Nagrada koju posmrtno dodjeljuje HAZU od 2008. godine za pjesnički životni opus, nazvana je njegovim imenom.
Dragutin Tadijanović je jedna od osoba koja je svojim djelima uljepšala i obogatila našu književnost, dajući joj posebnu notu umjetnosti. Pokazao nam je kako se u nekoliko riječi može skupiti cijela jedna ideja, a iza sebe je ostavio brojne pjesme, zapise i sjećanja koja će zasigurno živjeti s mnogim budućim naraštajima.
Sretni smo što je veliki hrvatski pjesnik posjetio i našu knjižnicu (25.11.1983.)😊

RADIONICA: Bajke ✍

on Utorak, 02 Studeni 2021. Posted in Novosti

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok povodom Mjeseca hrvatske knjige održala se dvosatna radionica za pisanje bajki u suradnji sa učenicima 1. razreda gimnazije Srednje škole Ilok pod vodstvom predavačice Dinke Juričić, prof.

Učenici su tijekom radionice kreirali maštovite priče u kojem prepoznajemo glavne elemente bajke koje možete vidjeti klikom na poveznicu ISSUU  https://issuu.com/dinka.juricic/docs/bajke_iz_knji_nice__bilo_jednomfbclid=IwAR1wR66rym2pJyvswsbAKLPtBUZSaX_I6hJou2PtQKCF92EyJgpzYVPwxqg

Bajke su napisali učenici 1. g razreda: Marijola Tomić, Tamara Prhić, Lea Meštrović, Gabrijela Faletar, Ani Raguž, Monika Mudroh, Mario Čuljak, Petra Babinac, Tomislav Kraljević, Petra Kolak i Leona Bašić. a vodila ih je njihova profesorica Ksenija Ljubić. Hvala učenicima, predavačici Dinki Juričić i profesorici Kseniji Ljubić na suradnji.🥰
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00