Dobrodošli na internet stranice Gradske knjižnice i čitaonice Ilok

Noviteti

Dionne, K. - Kći kralja močvare

on Ponedjeljak, 19 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Dionne, K. - Kći kralja močvare

Helena Pelletier sretno je udana, ima dvije prekrasne kćeri i posao koji je
čini sretnom. Naoko sve je u najboljem redu, no nitko ne zna pravu istinu
o Heleninu mračnom djetinjstvu, čak ni njezin muž: da je rođena u zatočeništvu,
u napuštenoj kolibi u izoliranom, teško dostupnom močvarnom
području michiganskog sjeverozapadnog poluotoka. I da je odrastala uz
traumatiziranu majku, koja je oteta kao tinejdžerica, i čovjeka koji ih je
obje godinama držao zatočenima – vlastitog oca.

Iako su prošla više od dva desetljeća otkako je napokon iskusila slobodu,
Helena i dalje duboko u sebi skriva svoju strašnu tajnu. No njezin otac
bježi iz zatvora i pritom ubija dvojicu čuvara pa nestaje u močvari, a
Helena sluti da dolazi po nju. Policija kreće u lov na bjegunca, no Helena
zna da nemaju šanse i da samo jedna osoba na svijetu može pronaći majstora
preživljavanja – glasovitog kralja močvare – jer je samo jednu osobu
taj majstor tome poučio: svoju kćer.

Pearse, L. - S druge strane ulice

on Utorak, 13 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Pearse, L. - S druge strane ulice

Što se događa u kući s druge strane ulice?

Godina je 1964. Dvadesettrogodišnja Katy Speed fascinirana je glamuroznom Glorijom i bivanjima u njezinoj kuć­i s druge strane ulice.Tko su sve te misteriozne žene koje u crnom automobilu dolaze i odlaze odande?

Kada jedne kobne noći Glorijina kuća izgori do temelja i u pepelu se pokažu dva tijela, Katty je van sebe što je upravo njezin otac uhićen i optužen za ubojstva.

Odlučna u tome da dokaže očevu nevinost, kreće u istragu koja će otkriti istinu o pravom ubojici i tajanstvenoj kući s druge strane ulice. Ipak, nehotice, u tom trenutku na kocku stavlja i svoj vlastiti život.

Scott, E.G. - Skrivena žena

on Srijeda, 07 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Scott, E.G. - Skrivena žena

Rebecca nije vjerovala u ljubav sve dok nije upoznala Paula, uspješnog i karizmatičnog agenta za nekretnine, mračne prošlosti poput njezine. Privlačnost je bila magnetska, povezala ih je zajednička bol, savršeno su si odgovarali. Međutim, nakon dvadeset godina od te ljubavi nije ostalo mnogo. Tajne koje su ih jednom zbližile počinju narušavati njihov brak. Rebecca, zaposlena u farmaceutskoj tvrtki, sve dublje tone u ovisnost o opijatima i neočekivano dobiva otkaz. Paul, koji je također doživio poslovni krah, utjehu pronalazi u naizgled bezazlenoj aferi sa susjedom i potajno podiže velike svote novca sa zajedničkog računa. Za vratom im je policija, jer su u blizini nestale dvije žene, a Rebecca je uvjerena da je muž želi napustiti i izgraditi život bez nje pa smišlja zlokoban plan. Nijedno od njih ne shvaća što se događa u glavi onog drugog, no pitanje je: ima li pobjednika u ovoj igri mačke i miša?

Rubenhold, H. - Pet žena

on Srijeda, 07 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Rubenhold, H. - Pet žena

Ljutito i važno djelo koje istražuje povijest poput detektiva i izvlači na svjetlo dana ženomrstvo koje i danas hrani mit o Jacku Trbosjeku. Moćna knjiga koja će posramiti mnoge. Povjesničarka Hallie Rubenhold odlučila je ispričati potresne priče pet žena, žrtava Jacka Trbosjeka, ispraviti povijesne pogreške i vratiti žrtvama imena.

Hausmann, R. - Drago dijete

on Srijeda, 07 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Hausmann, R. - Drago dijete

Duboko u šumi, u kolibi bez prozora, život Lene i njezine djece u potpunosti kontrolira otac obitelji. Obroci, odlasci na toalet i vrijeme za učenje slijede strog raspored. Otac štiti obitelj od opasnosti koje vrebaju iz vanjskog svijeta i pazi da djeca - rođena i odrasla u zatočeništvu - ne ostanu bez majke. Nitko mu ne može odvesti ženu i djecu, jer nitko ne zna gdje su. Jednog dana, Lena uspije pobjeći, no njezina noćna mora samo poprima novi oblik. Njezin mučitelj želi vratiti ono što mu pripada. A postavlja se i pitanje je li ona zaista "Lena", žena koja je nestala bez traga prije 14 godina. Svako malo na svjetlo dana izlaze nove, zbunjujuće činjenice. I bit će teško rasplesti mrežu istina, dječje mašte i tragova koji se međusobno pobijaju. Troje ljudi naizgled je oslobođeno paklenog, dugotrajnog zatočeništva. Ali užas ih slijedi u slobodu i gleda ih ravno u lice.

Laurens, S. - Samo ljubav

on Srijeda, 07 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Laurens, S. - Samo ljubav

Lucifer Cynster zakleo se da nikada neće predati svoje srce - ali sudbina ima druge planove… Posljednji neženja Cynsterovih, Alasdair - poznatiji kao Lucifer - pobjegao je u Devon jedva korak ispred londonskih ženidbenih posrednica. Ipak, unatoč odluci da će izbjeći bračnoj zamci, neodoljiva Phyllida Tallent - svojeglava, neovisna ljepotica - probudit će sve njegove zapovjedničke cynsterovske instinkte. U početku se Lucifer trudi zauzdati požudu što je u njemu budi Phyllida, no i sudbina upliće svoje prste te ga suočava s najvećim izazovom za jednog Cynstera - kako osvojiti neodlučnu nevjestu. Svojom je pameću, šarmom i ljepotom Phyllida oko sebe okupila jato udvarača, no ni jedan je nije doveo u iskušenje poput Lucifera. Nije sigurna hoće li moći odbiti njegovu ponudu da je poduči svemu o ljubavi. Iako se još nije potpuno predala, Phyllida zna da se samo budala pokušava oduprijeti odlučnome Cynsteru. A Phyllida nije ničija budala.

Jägerstätter, F. - Pisma i zapisi iz zatvora

on Petak, 02 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Jägerstätter, F. - Pisma i zapisi iz zatvora

Ova snažna knjiga, po kojoj je slavni redatelj Terrence Malick snimio film Skriveni život, donosi potresnu životnu priču Franza Jägerstättera, jednostavna austrijskoga seljaka, sakristana i oca troje djece, koji je odbio služiti u njemačkim oružanim snagama jer je sudjelovanje u Hitlerovoj borbi za osvajanje svijeta doživljavao kao osobni grijeh. U zatvoru je bio od ožujka 1943. do 9. kolovoza iste godine kada je nad njim izvršena smrtna kazna odrubljivanjem glave. U mjesecima u zatočeništvu i pred izvršenje smrtne kazne oslonac mu je odnos sa suprugom Franziskom prepun ljubavi, s kojom razmjenjuje dirljiva pisma, sva sabrana u ovoj knjizi.

Olmi, V. - Bakhita

on Petak, 02 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Olmi, V. - Bakhita

Ne sjeća se svojega imena. Oteli su je iz rodnoga sela u Darfuru na jugu Sudana kad joj je bilo samo sedam godina i odveli u ropstvo. Bio je to početak pakla u kojemu je iskusila zvjerska zlostavljanja i najgore patnje koje ljudsko biće može zamisliti. Kao tinejdžericu kupio ju je talijanski konzul i poveo sa sobom u Italiju. No ondje je otkrila da su nejednakost, siromaštvo i marginalizacija posvuda na svijetu isti. Nakon suđenja u Veneciji proglašena je slobodnom, zaredila se i postala redovnicom posvetivši život brizi za siromašnu i napuštenu djecu u strašnoj prvoj polovici 20. stoljeća obilježenoj užasima Prvoga i Drugoga svjetskog rata.

Bakhita je snažna, dramatična i vrsnim književnim jezikom ispripovijedana istinita priča o nevjerojatnoj ženi koja je bila ropkinja, sluškinja i redovnica i koja je u povijest upisana kao – svetica.

Blake, S. - Knjiga dojmova

on Četvrtak, 01 Travanj 2021. Posted in Noviteti

Blake, S. - Knjiga dojmova

Izvrsno napisana, potresna obiteljska saga koja osvjetljava veliku podjelu, jaz što razdvaja bogate i siromašne, crnce i bijelce, protestante i Židove. Zahvaćajući tri generacije, Knjiga dojmova spretno ispituje život i nasljeđe jedne nezaboravne obitelji dok se kreće društvenim i političkim krugovima s otoka Crocketta nedaleko od obale Mainea. Sarah Blake maestralno otkriva uspomene i pogreške koje svaka generacija čini u trenucima kad je potrebno suočiti se s prošlošću i njezinim posljedicama.

Patchett, A. - Nizozemska kuća

on Četvrtak, 25 Ožujak 2021. Posted in Noviteti

Patchett, A. - Nizozemska kuća

Nakon Drugog svjetskog rata Cyril Conroy započne stvaranje carstva nekretnina.

Prva demonstracija novostečena bogatstva kupnja je Nizozemske kuće, raskošnog imanja kojim želi iznenaditi suprugu Elnu. Nakon Elnina misterioznog odlaska Cyril živi s kćeri Maeve i sinom Dannyjem. No jednog dana u neobičnu, osebujnu Nizozemsku kuću stiže Andrea, žena koja će uskoro postati njegova nova supruga...
 
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Trg Nikole Iločkog 2, 32236 Ilok
Telefon: 032 590 041, 032 590 198 - Fax:032 590 041
E-mail: ravnatelj@knjiznica-ilok.hr - info.gkc.ilok@gmail.com - nabava.gkc.ilok@gmail.com
Radno vrijeme knjižnice: ponedjeljak, utorak: 12:00-19:30, srijeda, četvrtak, petak: 7:30-15:00